Historik

Salongen öppnades i mars 1946 av Eskil Söderlund. Då fanns två anställda och tre klippstolar.

På 40-50 -talet var det en hel del rakningar. Det var öppet på lördagar då det rakades mest inför helgen då det var lite dyrt att klippa sig. Eskil hade 10-kort för rakningar vilket gjorde det lite billigare för de som rakade sig ofta. Han jobbade även extra på Stadsteatern som perukmakare. De dagarna blev han hämtad med taxi för att fixa perukerna innan föreställningarna. En mycket spännande miljö vid den tiden.

Eskils son Thomas Söderlund började sin frisörbana hos sin farbror på Burgårdsgatan 1966, men han hjälpte till på sin fars salong vid behov. Thomas började arbeta heltid hos sin far i juni 1972. De arbetade tillsammans tills fadern gick i pension 1975. I samband med detta köpte Thomas uraffären vägg i vägg. Han rev väggar och byggde om under tre stressiga veckor den sommaren. Allt blev klart lagom till att kunderna började komma tillbaka från semestern och salongen fick nästan dubbelt så stor yta, samt utgång mot gården.

Samma år anställdes Maj-Lis och hon arbetade i salongen i 40 år, tills hon gick i pension 2015.

I april 1988 började Linda som praktikant och skulle bara vara på salongen i 2 veckor, men det har nu blivit 30 år.

Marie kom till oss i januari 2000 och har varit i salongen sedan dess.

I februari 2003 började en ny ombyggnation vilket gav helt nya ytor att jobba på. Det blev ett mycket luftigare intryck i salongen.

I augusti 2017 började Deborah arbeta på salongen, och är fortfarande det nyaste tillskottet i gänget.

Första januari 2018 tog Linda över salongen och Thomas drog sig tillbaka och njuter nu för fullt av livet.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.